Moldovan Mădălina
– Medic Stomatolog –

Un ortodont este un medic specialist în domeniul dentar care se concentrează pe diagnosticarea, prevenirea și tratamentul afecțiunilor dentare și scheletice care afectează alinierea dentară și mușcătura pacienților.

Un ortodont este expert în utilizarea aparatelor dentare și a altor dispozitive ortodontice pentru a corecta problemele dentare, cum ar fi dinții supra-numeroși sau supra-numiți, dinții înghesuiți sau prea distanțați, malocluziile și alte afecțiuni dentare și scheletice asociate cu alinierea dentară.

În plus, un ortodont este un comunicator eficient și empatic, capabil să explice pacienților săi afecțiunile și tratamentele propuse într-un mod clar și accesibil, reducând anxietatea pacienților și creând o relație de încredere între medic și pacient.

Ortodonții trebuie să aibă o abilitate tehnică excelentă și să fie la curent cu cele mai recente tendințe și tehnologii din domeniul ortodonției. Ei trebuie să aibă o abordare personalizată și individualizată a tratamentului pentru fiecare pacient, luând în considerare nevoile și preferințele individuale ale acestuia și să fie dedicați atingerii unor rezultate excelente și satisfăcătoare pentru pacient.