Estetică dentară

Ce este Estetica Dentară?

Știați că estetica, dincolo de artă și percepția fiecăruia asupra ei, reprezintă o știință exactă unde trebuie avute în vedere simetria, care poate fi de mai multe feluri, compoziția, dominantă anumitor obiecte, potrivirea culorilor și altor lucruri de specialitate. Pentru a creea frumosul trebuie îmbinat simțul estetic al fiecăruia cu știința ce stă în spatele acesteia.

Estetica dentară nu face excepție de la cele spuse mai sus, ci este o combinație între lucruri exacte care țin de forma dinților, funcția acestora și preferințele dumneavostră. Pentru îmbunătățirea esteticii unui zâmbet poate să fie nevoie de unul sau mai multe tipuri de tratamente dentare precum aparat ortodontic, albire dentară, obturații fizionomice, fațete dentare, coroane, punți dentare, implant și altele.

Fiecare persoană este unică, specială, iar din acest motiv tratamentul este adaptat pentru nevoile fiecărui pacient în parte. Din acest motiv nu putem avea o soluție universală care sa fie potrivită pentru toata lumea.

Pot vedea rezultatul final înainte de a șlefui dinții?

Pentru obținerea unui rezultat cât mai bun este nevoie de o planificare bine pusă la punct. Primul pas este consultația pentru a afla care sunt problemele și dorințele dumneavoastră și pentru a realiza fotografii, scanări intraorale și radiografii pentru a vă putea oferi cel mai bun plan de tratament.

Următorul pas constă în realizarea unui wax-up și mock-up. Mai precis, un test-drive al rezultatului pe care noi îl putem oferi. Cum se realizează aceasta? Peste dinții dumneavoastră, fără a fi nevoie să îi șlefuim, vom pune un material care să imite forma și estetica modificată a zâmbetului. Acesta este momentul în care putem adapta acest material până când acesta corespunde dorințelor dumneavoastră.

Abia după ce dumneavoastră sunteți mulțumit de rezultatul pe care îl vom obține putem începe tratamentul efectiv al dinților.

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj iar noi te vom
suna pentru a stabili o programare.

Completează formularul