Endodonție

Endodonția se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare ale dinților afectați de carii profunde, infecții sau traumatisme. Prin conservarea dinților naturali, endodonția joacă un rol crucial în menținerea sănătății orale și în prevenirea necesității extracției dentare.

Tratamentul implică îndepartarea nervului (pulpa dentară) infectat și curățarea canalului cu instrumente speciale. Dupa curățarea și prepararea canalului radicular, acesta este umplut cu un material special (gutaperca) pentru a sigila și a preveni reinfectarea canalului.

În cele mai multe cazuri, după tratamentul endodontic, dintele este fragil și necesită o restaurare suplimentară, cum ar fi o corană dentară pentru a-și restabili funcția și aspectul.

Există posibilitatea ca un tratament endodontic să eșueze din diferite motive precum carii dentare profunde, pierderea sigilării obținute prin gutaperca introdusă în canal, canale radiculare inaccesibile etc. Retratamentul endodontic este recomandat în aceste cazuri pentru menținerea sănătății dintelui.

Contactează-ne

Trimite-ne un mesaj iar noi te vom
suna pentru a stabili o programare.

Completează formularul